Plusser og minusser ved Bitcoin

Bitcoin processor

Vi tager et kig på, hvad der er positivt og negativt ved Bitcoin, hvis aktieværdi efterhånden stiger på daglig basis.

Bitcoin, firmaet, der er flyvende på aktiemarkedet. Der er få firmaer, som klarer sig så godt, som Bitcoin gør. Men der er både fordele og ulemper ved Bitcoin, som vi tager et kig på.

Fordelene kan både være økonomiske og følelsesmæssige, ligesom ulemperne kan være økonomiske og etiske. For der er flere, der kigger skeptisk på, hvad Bitcoin vil blive brugt til i fremtiden.

Her er de positive aspekter ved Bitcoin:

1: Stigende på markedet. Flere og flere får øjnene op for Bitcoin, og selvom det i dag går lidt ned i forhold til tidligere, er der flere og flere, der vil gøre brug af Bitcoin. Bitcoin-aktien stiger, og jo mere den stiger, jo mere værdi har Bitcoin-valutaen. Og i takt med at flere og flere kommer på Bitcoin-valutaen, får valutaen mere værdi.

2: Autonomien er tiltrækkende. Det skyldes, at folk er optimistiske over for selvstændigheden, man finder i Bitcoin, og tror, det er en god måde for i fremtiden at kunne tage autonomi over sin økonomi og ikke være afhængig af banker og lignende. Mange er trætte af, at man ikke bare selv kan gøre brug af overførsler, men i stedet skal bruge banker til det.

3: Folket styrer det. På den negative side er folk skeptiske over for ideen om, at folket styrer Bitcoin, men optimister tror, at det vil ende godt med et folkereguleret valutastyre. Et sted, hvor folk vil varetage hinandens interesser og sørge for, at ingen bliver snydt. Folket vil sørge for, at Bitcoin bliver transparent.

Her er de negative aspekter ved Bitcoin:

1: Det etiske aspekt ved Bitcoin. Mange argumenterer for at starte med, at man som bruger ikke nødvendigvis kan gøre noget ved det, men Bitcoin anvendes af mange fra den kriminelle underverden, som bruger Bitcoin som en måde til at skjule fra staten, hvor man får penge fra, og hvad de bruges til. Det antages, at mange fra narkoverdenen bruger Bitcoin som deres valuta til at få penge og købe og sælge stoffer.

Kritikere mener, at det er uetisk, at man som bruger de facto støtter op om de kriminelles pengevaluta ved at være en del af Bitcoin. Jo flere der bruger Bitcoin, jo større værdi får valutaen for de forkerte mennesker.

2: Folkestyre bliver ikke godt. Mange tror, at – og det er lidt det samme som det med de kriminelle –hvis det en dag bliver sådan, at Bitcoin bliver det førende system, vil de forkerte mennesker styre det. Og de vil drage fordel af systemet og bruge det til egen vindings skyld. De helt særlige dommedagsprofetier går på, at narkobaroner vil styre valutaen og likvidere de, der er kritiske over for deres metoder. Sådan lidt a la mafiaen i Italien.

3: Hvad kan Bitcoin egentlig på den lange bane? Flere økonomiske eksperter tror ikke på Bitcoin på sigt. Det gælder blandt andet Warren Buffet og Jordan Belfort. Førstnævnte mener ikke, man kan kalde Bitcoin for en valuta, og tror, det kommer til at slutte dårligt, mens Belfort er skeptisk over for det faktum, at valutaen regulerer sig selv og kalder det et mørkt marked.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *