Guide: Kryptovalutaernes fremtid

Blockchain

Her får du et indblik i, hvad folk tror, der bliver kryptovalutaernes fremtid fra teknologisk og økonomisk perspektiv.

Kryptovalutaerne vokser. Det er særligt Bitcoin, der mærker fremgang. Bitcoin er støt stigende på aktiemarkedet og har høj kurs hos mange økonomiske og tech-eksperter. Men hvad er egentlig fremtiden, hvis man kigger på de bud, der er kommet? Det har vi kigget på.

1: Kryptovalutaerne vil stadig vokse. Det er ikke kun Bitcoin, der vokser. Også det russiske Ethereum, Monero, Ripple, Nem og Dogecoin er alle på vej op. Det skyldes, at flere og flere er begyndt at gøre brug af kryptovalutaerne, som dermed også får en øget værdi på aktiemarkedet. Og jo flere, der bruger de her kryptovalutaer, jo mere vil værdien på den enkelte kryptovaluta alt andet lige stige. Samtidig vil kryptovalutaens værdi stige, for jo flere, der bruger valutaen, jo mere er der på spil, når valutaen tages i brug.

Nogle eksperter er villige til at gå all-in og tror, at kryptovalutaen er fremtiden. At kryptovalutaen vil overtage rollen som standardvaluta.

2: Kryptovaluta er brugbar i krise. Kryptovalutaer er gavnlig i kriser. Hvis der eksempelvis skulle komme en ny finanskrise, eller hvis bankerne fuldstændig skulle krakke, kan man bruge kryptovalutaerne. De vil holde deres værdi. Der er en vis sikkerhed i, at kryptovalutaerne findes. De er med til at sikre en stabilitet, der ikke ville være der, hvis vi var foruden, og der pludselig kom et bankkrak.

Eksperter er sikre på, at der i fremtiden sjældent vil være problemer med kryptovalutaer. Formålet med kryptovalutaerne er nemlig at sørge for, at alt er transparent. Andre tror, at kryptovalutaen vil blive overtaget af svindlere, som vil drage fordel af kryptovalutaen og bruge den til egen vindings skyld.

3: Den hurtigste løsning. Vi kender alle sammen Mobilepay, men det er ikke altid, man kan bruge det. Eksempelvis er der stadig en del butikker, der ikke har det. Og Mobilepay foregår med en mellemmand: vores bank, der har vores penge på en bankkonto. Men med Bitcoin, Etherum og alle de andre er der ingen mellemmand. Og det hele går lynhurtigt. Der er ikke noget med banker, der skal give os en begrænsning på, hvor meget vi må sende og modtage for. Alt er tilladt. Med Bitcoin kan man i princippet købe en yacht, hvis man har lyst til det. Hvis man vil købe en yacht på Mobilepay, kommer man ikke særlig langt. Det maksimale, man må sende og modtage for på Mobilepay, er nemlig ”kun” 150.000 kroner.

4: Den beundrede autonomi. Folk er vilde med, at de nu selv må bestemme, hvad de kan bruge deres penge på, uden at en bank skal pege fingre ad dem og påminde dem om, at de har brugt for mange penge. Autonomien og selvbestemmelsen har stor betydning for kryptovaluta-anvenderne. De kan lide, at deres eget forbrug bestemmer og lægger dagsordenen. Bitcoin er vigtig på markedet, fordi den har så meget selvstændighed. Der er mange brugere af Bitcoin, som ser det som en afgørende del af Bitcoin-forbruget, at de kan gøre, hvad de vil. Når de vil. Hele tiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *