Guide: Det er kryptovalutaer og Bitcoin

Krypto og bitcoin

Her kan du få et indblik i, hvad kryptovalutaer og Bitcoin er for en størrelse, og hvad de går ud på.

Kryptovaluta er en valuta, der finder sted på nettet. Du kan ikke fysisk være i kontakt med pengene, der findes på nettet. Eksempelvis er der Bitcoin, som er en kryptovaluta.

Der er ingen, som styrer, hvornår der skal laves flere penge. Bitcoin ville ikke eksistere, hvis ikke der var en masse mennesker og kryptografi. Det er den første kryptovaluta. Man kan bruge det ved at dele ting som eksempelvis ved at dele sange eller lignende. Bitcoin noterer alle transaktioner, der har været. I slutningen af 2016 var lageret på hele 107 gb med data om transaktionerne.

På lageret står der eksempelvis: ”Jørgen sendte Søren 12 Bitcoins.” Alle kan holde regnskab over, hvem der har betalt hvad, og så kan man til sidst finde ud af, om der er nogle, der snyder. Bogen vil have en hel horde af informationer, der indikerer, hvordan det hele hænger sammen. Man kan sammenligne det med et pokerbord, hvor man annoncerer, man har fået nye chips. Man fortæller, hvor meget man vil sende, ens brugernummer og modtagerens informationer.

Hvis du er interesseret i selv at eje Kryptovaluta eller måske mere specifikt Bitcoins, så kan du købe bitcoins her.

Hvordan blev Bitcoin så værdifuldt?

Det er der flere grunde til. Det vigtigste er, at ingen central kontrol finder sted på Bitcoin. Det er brugerne, der styrer internetvalutaen. Nogle mennesker forudsiger, at Bitcoin med tiden vil svinde ud, fordi valutaen ikke kan bevare sin opadgående kurve.

Bitcoin bruges på flere forskellige punkter – forleden var der eksempelvis en tyrkisk amatørfodboldklub, der købte en spiller via Bitcoin. Noget af det, der snakkes en del om, vedrørende Bitcoin, er, at ingen kan intervenere. Ingen banker, ingen stater.

Hvis økonomien ødelægges, er internetvaluta en god ting at have som reserve, hvis den rigtige økonomi er skrantende, som den var i 2009. Og det er ikke kun Bitcoin, der har førertrøjen i elektroniske valutaer. Vladimir Putin har eksempelvis fået øjnene op for Ethereum tilbage i juni 2017, som han så et stort potentiale i. Ethereum, som er en russisk kryptovaluta. Der er også valutaer som Monero, Ripple, Nem og Doge Coin, der alle er på vej op.

”Satoshi Nakamoto”

Det interessante ved eksempelvis Bitcoin er, at det var ”Satoshi Nakamoto”, der stiftede kryptovalutaen. Der er dog ingen informationer om denne ”Nakamoto”. De fleste antager, han er japaner og 42 år gammel, men ”han” kan lige så godt være en ”hun” eller en ”de” – altså en gruppe af mennesker. Det efterlader mange spørgsmålstegn og stor skepsis blandt mange kritikere. Hvem er ”Satoshi Nakamoto”?

De fleste er enige om, at det her med folkestyret valuta er et eksperiment, de fleste finder spændende. Men er det i virkeligheden realiserbart, spørger kritikerne.

Det er Bitcoin, der har førertrøjen, fordi Bitcoin er længst fremme på kryptovalutafronten.

Valuta-selvstyre

Mange ser kryptovalutaer som et middel til at skabe større selvstyre blandt folket, efter man er skuffet over, bankerne har skabt et par kriser, som har haft negative konsekvenser for befolkningen. Det at være sin egen bank er at give folket en sikkerhed mod banker, der ødelægger det for os. Men er vi overhovedet bedre end bankerne? Kan det lade sig gøre i virkeligheden, eller er der en trussel gemt ved valutaerne på nettet?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *